Paj med äppelrosor.
Foto: Thinkstock
Paj med äppelrosor.

Äppelrospaj – imponera med sötaste pajen

4,1 (68 röster)

Äppelrospaj – är den inte söt så säg? Både till utseende och smak. Lite pilligt är det, men värt mödan för att få en så vacker äppelpaj. Och helt perfekt behöver det inte bli för att imponera på gästerna.

OBS! Gör först ett pajskal, recept hittar du här.

Äppelrospaj

arrow downarrow up
  • fyllning

  • 50 g smör, smält
  • 100 g mandelmassa, finriven
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.8 dl vetemjöl
  • Äppelrosor

  • 8 äpplen, syrliga
  • 2 l vatten
  • 1 citron, pressad saft
  • kanel
  • vaniljsocker
  • Till dekoration

  • florsocker
  • Till servering

  • 5 dl vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK