Lefsa – matigt och gott tunnbröd

Av Godare

(22)

Vad tycker du?

Lefsa – matigt och gott tunnbröd

Lefsa – eller läfsa eller lompa, som den också kallas i Norge, är ett gott tunnbröd med potatis. Det serveras ofta med smör, kanel, socker och kanske lite messmör. Men det passar också i mer matiga sammanhang med korv, rökt fisk och liknande. Recept ur ”Brödmat” av Lisa Lemke.

Lefsa – bakas med potatis.

Ingredienser

  • 600 gPotatis, mjölig, eller blanda mjölig och t ex mandelpotatis
  • 25 gsmör, rumstempererat
  • 2 mskgrädde, eller gräddfil
  • 1 tskSalt
  • 0,5 mskHonung
  • 6 dlVetemjöl, cirka, eller byt ut hälften mot rågsikt

Förslag på servering

  • smör, strösocker och kanel
  • mosad potatis, rökt fisk och messmör
  • potatismos, kokt korv, surkål och senap

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lefsa – matigt och gott tunnbröd

Ämnen