Kycklinggryta med soltorkade tomater
Kycklinggryta med soltorkade tomater

Kycklinggryta med soltorkade tomater

3,7 (172 röster)

Laga italienskt hela veckan – här flera goda och snabba recept

En härlig kycklingrätt som du gärna kan servera med polenta eller ett gott surdegsbröd. Om du föredrar kyckling med skinn är det bäst att steka kycklingen i oljan först (med skinnsidan neråt) och sedan ha i all smaksättning.

Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg kokbok ”Al dente”.

Kycklinggryta med soltorkade tomater – Pollo in umido

  • Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • salt och svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk bladpersilja, finhackad
  • 2 msk svarta oliver, finhackade
  • 1 msk kapris
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk olio extra vergine d’oliva
  • 4 dl pesto röd, eller lika många soltorkade tomater i olja
  • 1 krm chiliflakes, kan uteslutas
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 0.5 msk oregano, torkad
  • Till servering

  • 2 dl oliver, blandade färger

Gör så här

Pasta med pistaschnötter

Denna pastarätt kräver få ingredienser men blir gudomligt god. Genom att rosta pistaschnötterna i en panna lockar du fram ännu mer smak ur dem.

Varma smörgåsar med köttfärs.
Varma smörgåsar med köttfärs.

Varma smörgåsar med köttfärs

Varma mackor är enkelt att förbereda och med en matig sallad
vid sidan av får du en komplett vardagsmiddag i ett nafs.

Citrusstekt lax.
Citrusstekt lax.

Citrusstekt lax

Lyxa till laxen med friska smaker av citrusfrukter. Den här rätten tar inte många minuter att laga.

Lammkotletter med myntapesto

Lamm och mynta är en klockren kombination. Servera gärna köttet och peston till ugnsbakad potatis smaksatt med rosmarin

LÄS VIDARE