Rabarbermarängpaj
Rabarbermarängpaj

Rabarbermarängpaj – syrligt och sött

4,4 (8 röster)

Bakrecept

Rabarbermarängpaj – rabarber och maräng passar perfekt ihop. Recept ur Baka utan ugn av Camilla Hamid, My kitchen stories.

Låt pajen vila i kylskåpet en timme så att fyllningen stelnar.

Rabarbermarängpaj

  • Pajskal

  • 20 savoiardikex
  • 100 g smör
  • Fyllning

  • 500 g rabarber, färsk eller fryst
  • 2 citroner, saften (ca 2 dl)
  • 1 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 3 dl syltsocker
  • 50 g smör
  • Maräng

  • 2 äggvitor
  • 0.5 dl strösocker
  • Topping

  • myntasocker, eller färsk mynta

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Baka utan ugn med Camilla Hamid

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Pajrecept

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

35 min

Baka utan ugn med Camilla Hamid

Nutellapaj – gott och enkelt recept

40 min

Hallonpaj – med mandel

40 min

Baka Mandelmanns sötebröd

Hasselstörar

2 min

Mandelmanns körsbärspaj med krämig fyllning

1 h 30 min

Radiokaka á la My kitchen stories

20 min

Rabarberkaka med mandel

1 h

Mandelmanns lavendelskorpor

45 min

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

1 h 30 min

Hallonkaka – fantastiskt god

45 min

Johanna Westmans bästa baktips

Citronkaka – syrlig, söt och saftig

45 min

Superenkla kastrullkakan med sommarbär

45 min

Kardemummakaka – himmelskt god

1 h

Hallonmuffins med vit choklad

30 min

Chokladterrin – lyxig och lättgjord

15 min

Mintchokladkaka – härligt seg

30 min

Flapjacks – brittiska havrekakor

35 min

Choklad- och blåbärstrifle

45 min

Nötkolarutor – himmelskt goda

2 h

Fräsch cheesecake med citronsmak

2 h 40 min

Pajdeg – så blir den helt perfekt

15 min