Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings
En len pannacotta uppskattas alltid till dessert. Servera med någon av matkreatören Ayla Canpunars goda toppingar med choklad, bär eller kaneläpplen så blir den helt perfekt.
– Pannacotta är den perfekta desserten, säger Ayla.
OBS! Tid tillkommer för pannacottan att stelna i kylen med 3 timmar eller över natten.
Pannacotta
- 5 dl vispgrädde
- 0.5 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 2.5 gelatinblad
Bärkompott
- 7 dl frysta bär, gärna jordgubb och körsbär
- 3 msk apelsinjuice
Rostad vit choklad
- 100 g vit bakchoklad
- 75 g rostade mandelspån
- färska hallon
- citronmeliss
Stekta kaneläpplen
- 2 äpplen, röda
- 20 g smör
- 2 tsk kanel, malen
- 1.5 msk honung
Chokladtopping
- 100 g vit bakchoklad
- 100 g mörk eller ljus bakchoklad
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Duka upp med Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost





2 h
Krämig äggröra med extra smak





10 min
Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester
Markiz magiska topping på lasagne
Hallon- och apelsinsviss





15 min
Stekta äpplen med vaniljmascarpone





25 min
Karamelliserade popcorn – så gör du





20 min
Så gör du klassikern päronhalvor i ugn





15 min
Bjud på söta och goda snittar av pannkakor





30 min
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min
Enkel avokado- och mangoglass
Fluffig chokladmousse på nolltid
Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Pepparkakstaco – goda till glöggminglet





30 min
Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten
Se våra mest gillade recept
Spännande nyheter på veganhyllan

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra





10 min
Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”
Tortillapizza med champinjoner och ost





15 min
Bananpannkakor – enkelt och supergott





20 min
Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche





30 min