Krispig kyckling teriyaki med ris

3,8 (77 röster)

Ta en vanlig teriyakikycklingrätt men fritera själva kycklingen. Du får då en härlig kripighet tillsammans med den sötkryddiga såsen.
– Det här blir så himla gott, du måste prova, säger kocken Filip Poon.

Krispig kyckling teriyaki med ris

  • Kyckling

  • 4 urbenade kycklinglår, grovt delade
  • 1 tsk salt
  • Frityrsmet

  • 1 ägg
  • 1 dl maizena
  • 2 dl mjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 1 l rapsolja, att fritera i
  • Teriyakisås

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mirin
  • 1 dl sake
  • 1.5 dl kikkomansoja
  • 4 dl jasminris
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 salladslökar, grovt delade
  • Topping

  • sesamfrön
  • salladslök

Gör så här

– Det är så otroligt gott, säger Filip Poon.
– Det är så otroligt gott, säger Filip Poon.

LÄS VIDARE