Gasolgrill: Tips inför grillningen

Bra grillar i olika prisklasser

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: iStockphoto

Kommersiell text (läs mer här)

Vilka fördelar finns med en gasolgrill, hur lyckas man bäst med grillningen och vad är viktigt att tänka på vid inköp?

Grillexperten ger sina bästa tips till dig som ska köpa ny gasolgrill.

Per Ehrlund

Storleken är inte allt som räknas, i alla fall inte när det gäller grillar. För kvaliteten på en gasolgrill kan nämligen avgöras av många andra faktorer. Gasolgrillen är den enkla och smidiga grillen för den som snabbt vill komma igång. Du hanterar den ungefär som en motorbåt, menar Per Erhlund, kokboksförfattare och en Sveriges mest rutinerade grillinstruktörer.

– Ja, en gasolgrill är lite som en båt. Du sätter igång den, den blir varm och så kör du. Det är egentligen inte svårare än så. En bra grill för dig som vill börja grilla och som värdesätter enkelhet i din matlagning.

Men en gasolgrill är ändå allt annat än tråkig.

– Det finns vissa gasolgrillar som har en massa roliga finesser och häftiga funktioner att prova på. Så även om den i grunden är en enkel grill, passar den utmärkt för den som vill ta grillningen till nya höjder.

3 tips när du ska köpa gasolgrill

1. Ta det lugnt med storleken

– Oversizea inte dig själv. Det kan vara kul att ha största grillen i kvarteret, men är det verkligen vad du behöver? Fundera över vad du ska använda grillen till och vilka behov du har, samt hur mycket plats du har. En liten eller normalstor grill funkar utmärkt även till stora familjer, och då går det heller inte åt lika mycket gas som med en stor bamsegrill.

2. Tuben utanför grillen

– Personligen skulle jag inte köpa en gasolgrill som har gasoltuben inuti själva grillen. Om olyckan skulle vara framme och någonting fattar eld, är det tacksamt att enkelt kunna skruva bort gasoltuben. Det är betydligt svårare om gasoltuben sitter inuti den då brinnande grillen.

3. Kolla stabiliteten

– Står grillen stadigt? Känns den skramlig och instabil? Det du kommer störa dig mest på med din nya grill, är om den inte står ordentligt. Det kommer bli svårt att få till grillningen som du vill och du kommer vara orolig över att den ska välta.

Här är 7 tips på gasolgrillar

Jämför olika storlekar och funktioner och hitta din favorit här.

Gasolgrill Nexgrill Classic 4B

Foto: GardenStore

Nexgrill gasolgrill Classic 4B är en snygg gasolgrill med en mattsvart yta som passar en medelstor till stor familj. Sidoborden är gjorda av rostfritt stål och grillen har emaljerat svart lock och ett rymligt skåp för förvaring. Förutom fyra huvudbrännare levereras gasolgrillen med en sidobrännare av rostfritt stål med intensiv värme, perfekt för såser och tillbehör. Grillen är också utrustad med grillgaller av gjutjärn som erbjuder enastående värmebeständighet och ger grillränder av restaurangkvalitet. Grillen har vinklade flamskydd som förhindrar dropp och flammor.

Köp din gasolgrill hos GardenStore här. [Extern länk]


Boretti Ligorio

Foto: Boretti

Ligorio är grillen för dig som vill ta din matlagning till nästa nivå. Gasolgrillen är utrustad med 3 gasbrännare, 2 infraröda brännare och 1 sidobrännare, som tillsammans ser till att värmen sprider sig snabbt och effektivt. Här hittar du även en praktiskt inbyggd avfallssäck som gör att du alltid håller det snyggt och prydligt när du lagar mat. Gott om förvaringsutrymme i skåpet under grillen och på vardera sida hittar du bänkskivor när du vill lägga ifrån dig redskap eller fat. Det dubbelväggade locket är tillverkat i blänkande rostfritt stål och är utrustat med en inbyggd termometer, för att du alltid ska ha full koll på värmen.

Läs mer och köp grillen här nedan - just nu fri gåva på köpet.

Laddar ...

Gasolgrill Weber Genesis II EP-335 GBS

Foto: GardenStore

Det här är en grill i absolut toppklass med grillsystemet GS4 som gör grillningen enkel och pålitlig, iGrill-kompatibilitet och slutet förvaringsskåp, sidobrännare och en kraftfull bryningsbrännare. Infinity-tändning gör att de tre brännarna tänds snabbt varje gång. 10 års garanti för fantastisk grillning i många år framöver.

Läs mer och köp din grill hos GardenStore här. [Extern länk]


Napoleon Rogue 425-1

Foto: Netonnet

Gasolgrill som kombinerar innovativa funktioner med omfattande funktionalitet i en distinkt och modern, svart design. Grillarna från Napoleon är lätta att rengöra och samtliga modeller har en gjuten grillbalja i aluminium för att även här underlätta rengöring. Det patenterade dropplåtssystemet garanterar en jämn temperaturfördelning över hela grillytan. Rostfria brännare och ett pålitligt tändningssystemet och smart temperaturmätare.

Köp din gasolgrill hos Netonnet här. [Extern länk]


Boretti Forza

Foto: Boretti

Gasolgrillen Forza har en grillyta på 80 x 48 cm, smart bänkyta och termometer. Med 4 huvudbrännare och 1 sidobrännare kan du tillaga flera rätter på en gång och experimentera med oändliga alternativ. I locket hittar du en inbyggd termometer som ser till att grillningen blir lite lättare och maten lite godare. Det finns även ett droppfat som bland annat samlar upp köttsaft, du behöver bara tömma det efter användning. Du får också med en praktisk bakplåt och har möjlighet att sätta upp ett spett över grillen.

Läs mer och köp Boretti Forza här nedan.

Laddar ...

Weber Spirit II E-310 GBS Gasolgrill

Foto: Netonnet

Effektiv och högpresterande gasolgrill med tre kraftfulla brännare och en stor grillyta för sommarens grillkvällar. Grillens praktiska sidobord med integrerade redskapskrokar passar perfekt för avlastning och upphängning av viktiga grillredskap. Gasolgrillen använder sig av det högpresterande grillningssystemet GS4 som garanterar säker tändning och optimal värmefördelning. Spirit II är även kompatibel med den smarta iGrill3-termometern och har ett porslinsemaljerat Gourmet BBQ System-grillgaller som passar alla GBS-insatser.

Köp din gasolgrill hos Netonnet här. [Extern länk]


Gasolgrill 2 Brännare Loger

Foto: GardenStore

En smidig och lättanvänd gasolgrill för dig som prioriterar användarvänlighet, men samtidigt vill ha hög kvalitet. Trots sin relativt lilla storlek har grillen en hög kapacitet med två brännare och emaljerad stålplåt som gör den mycket tålig.

Köp din grill hos GardenStore här. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE