Somalisk falafel

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Somalisk falafel

Bajiye är populär street food som du hittar överallt i Somalia. En rätt som du aldrig tröttnar på och som passar till allt – på buffén, som mellanmål och även på utflykten. Bönorna ska blötläggas i förväg, och ligga över natten.
Hittar du inte kryddblandningen xawaash så finns receptet här.

Recept ur boken ”Khadijas kök: recept från Östafrika”.

Somalisk Falafel.

Ingredienser

  • 3 dlblack eye-bönor
  • 1 medelstorLök, gul
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 stTomat
  • 2 gröna chilifrukter, kan uteslutas
  • 1 mskxawaash, se separat recept
  • 1,5 dlfärsk koriander, hackad
  • Salt
  • 0,5 tsksvartpeppar, malen
  • 2 mskVatten
  • 1 lRapsolja, att fritera i

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Somalisk falafel

Ämnen