Färgglad ratatouillepaj
Har du sett en vackrare paj? Nej, tänkte väl det! Den här vegetariska och glutenfria ratatouillepajen är en riktig färgbomb fylld med aubergine, zucchini, rödlök och annat gott.
Xantangummi ersätter glutenet i degen och gör den lättarbetad och smidig. Du hittar xantangummi i välsorterade matbutiker.
Recept av vego-proffset Mattias Kristiansson.
Ingredienser
Pajskal
- 1 dlrismjöl
- 1 dlmajsmjöl
- 0,5 dlPotatismjöl
- 0,5 dlmajsstärkelse
- 0,25 tskxantangummi
- Salt, en nypa
- 150 gSmör, mjölkfritt
- 1 mskVatten
Mandelricotta
- 1,5 dlMandelmjöl
- 0,5 dlVatten
- 0,5 krukabasilika
- 2 tskCitronsaft
- Salt och svartpeppar
Ratatouillefyllning
- 0,5 zucchini, grön
- 0,5 zucchini, gul
- 0,5 Aubergine
- 1 tomat
- 0,5 gul paprika
- 0,5 röd paprika
- 1 rödlök
- Olivolja
- Flingsalt