Dovhjortstartar med rödbetor
Här kan du använda puts och småbitar från allt klövvilt – utom vildsvin. Och hacka köttet med kniv, konsistensen blir mycket bättre än om du maler i kvarn.
Rödbetan både bidrar med smak och drygar ut köttet.
Recept av Årets kock 2021, Gustav Leonhardt.
Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost
Ingredienser
- 200 g dovhjort
- 200 g rödbeta
- 50 g smör
- 1.5 msk neutral olja
- 20 g havgusost, eller annan lagrad ost
- 4 äggulor
- 1 schalottenlök
- spiskummin
- grönpeppar, mortlad/mald
- salt
1-2-3-lag
- 0.5 dl ättika, 12 %
- 1 dl socker
- 1.5 dl vatten
Gör så här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Från skog till bord – råd om jakt och vilt

Därför är viltkött så klimatsmart

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Så blir laxen smartare mat

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Bananbröd





50 min

Chokladbollar på övermogen banan





40 min

Yoghurtbars





10 min

Grötpannkakor





20 min

Havrebollar av havregrynsgröt





10 min

Krämig havreotto – i stället för risotto





50 min

Tångtacos
50 min

Tångbröd i gjutjärnsgryta
2 h

Goda tångmoln – perfekta som snacks





10 min

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv





1 h 45 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse





30 min

Saffransquinoa





30 min

Apelsinsallad med ädelost





15 min

Sill med asiatiska smaker





20 min