Rödbetan drygar ut köttet – dovhjortstartar.
Rödbetan drygar ut köttet – dovhjortstartar.

Dovhjortstartar med rödbetor

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

Här kan du använda puts och småbitar från allt klövvilt – utom vildsvin. Och hacka köttet med kniv, konsistensen blir mycket bättre än om du maler i kvarn.

Rödbetan både bidrar med smak och drygar ut köttet.

Recept av Årets kock 2021, Gustav Leonhardt.

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

  • Ingredienser

  • 200 g dovhjort
  • 200 g rödbeta
  • 50 g smör
  • 1.5 msk neutral olja
  • 20 g havgusost, eller annan lagrad ost
  • 4 äggulor
  • 1 schalottenlök
  • spiskummin
  • grönpeppar, mortlad/mald
  • salt
  • 1-2-3-lag

  • 0.5 dl ättika, 12 %
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

MER OM GODARE

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Från skog till bord – råd om jakt och vilt

Därför är viltkött så klimatsmart

Här ger Gustav Leonhardt vilda tips

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Gjorde lyxig glass på rostad äppelskrutt

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

Så blir laxen smartare mat

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Bananbröd

50 min

Chokladbollar på övermogen banan

40 min

Yoghurtbars

10 min

Grötpannkakor

20 min

Havrebollar av havregrynsgröt

10 min

Krämig havreotto – i stället för risotto

50 min

Tångtacos

50 min

Tångbröd i gjutjärnsgryta

2 h

Goda tångmoln – perfekta som snacks

10 min

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

1 h 45 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Saffransquinoa

30 min

Apelsinsallad med ädelost

15 min

Sill med asiatiska smaker

20 min