Tom kha-gai soppa
Foto: Ulrika Ekblom
Tom kha-gai soppa

Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

4,4 (44 röster)

Tom kha-gai soppa– en fantastiskt god soppa med lagom hetta. Den är en uppskattad rätt i Thailand och soppan har Wichudaporn Chaiyasaeng lärt sig av sin mamma, recept ur Super tasty thai.

Tom kha-gai soppa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 pinne citrongräs, skuren i grova bitar och bankat
  • 5 msk matolja
  • 5 skivor galangalrot
  • 1 lök, gul, delad i 8 grova bitar
  • 2 limeblad
  • 2 korianderrötter, lätt krossade
  • 2 kycklingfiléer, mycket tunt skivade snett tvärsöver
  • 5 champinjoner, klyftade
  • 3 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 2 burk kokosmjölk, à 400 ml
  • 1 lime, klyftad
  • 1 tsk salt, eller efter smak
  • Till dekoration

  • 2 koriander, hackade kvistar samt några blad.
  • 3 röda chilifrukter, urkärnade och finhackade
  • 1 salladslök, skivad
  • chilipasta i sojabönolja

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK