Sabayonne, citrus, choklad - och passion!

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Sabayonne, citrus, choklad - och passion!

Sabayonnegratinerad citrussallad med hemgjord chokladglass. Lyxigt, lätt och fantastiskt gott. En njutbar dessert romantisk middag från kocken Per Gustafson, PS Matsal i Stockholm.

Sabayonne

Ingredienser

Tuppkaka

  • 2 ägg
  • 1,5 tskVaniljsocker
  • 2 dlSocker
  • 2 tskBakpulver
  • 2 dlmjöl
  • 1 dlVatten
  • kokosflingor, till bakform

Citronssallad

  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 blodapelsin
  • 1 apelsin

Chokladglass

  • 1,5 dlVatten
  • 1 mskglukos
  • 1 dlSocker
  • 35 gMörk choklad, 70 %
  • 0,5 dlKakao
  • 1 dlmjölk
  • 1,5 mskHonung

Passianfruktscurd

  • 25 gSmör
  • 2 Äggula
  • 0,5 dlSocker
  • 0,5 mskmaizena
  • 1 Lime, saften
  • 2 passionsfrukt

Sabayonne

  • 1 dlVitt vin
  • 1 dlflorsocker
  • 2 Äggula
  • 2 clrom

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sabayonne, citrus, choklad - och passion!