Riven färskpotatis med växtyoghurt, paprikapesto och friterat potatisskal
time-clock-circle
60 min
shopping-basket
16 ingredienser
Riven färskpotatis – ”Perfekt att göra med överblivna potatisar från gårdagen - och ett måste-inslag på sommarens alla bufféer! Servera som tillbehör, eller rent av en förrätt! Kommer att göra succé oavsett”.
Ingredienser
800 gFärskpotatis
3 dlväxtyoghurt
5 dlneutral olja, att fritera i (t ex rapsolja)
1 knippegräslök
0,5 dlRostade hasselnötter, utan skal
Flingsalt
svartpeppar, nymalen
Paprikapesto
2 Paprikor, ekologiska (eller grillade på burk)
8 soltorkade tomater, i olja
0,75 dlRapsolja, kallpressad
2 mskNäringsjäst
1 mskcitronsaft, färskpressad
1 nypakokossocker, eller en skvätt lönnsirap
1 dlRostade hasselnötter, utan skal
Salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
star
Sätt betyg
Vad tycker du?
Riven färskpotatis med växtyoghurt, paprikapesto och friterat potatisskal
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.