Therese Elgquist

Av Therese Elgquist

Riven färskpotatis med växtyoghurt, paprikapesto och friterat potatisskal

Av Therese Elgquist

(20)

Vad tycker du?

Riven färskpotatis med växtyoghurt, paprikapesto och friterat potatisskal

Riven färskpotatis – ”Perfekt att göra med överblivna potatisar från gårdagen - och ett måste-inslag på sommarens alla bufféer! Servera som tillbehör, eller rent av en förrätt! Kommer att göra succé oavsett”.

Succé på sommarens alla buffér: Riven färskpotatis och friterat potatisskal.

Ingredienser

  • 800 gFärskpotatis
  • 3 dlväxtyoghurt
  • 5 dlneutral olja, att fritera i (t ex rapsolja)
  • 1 knippegräslök
  • 0,5 dlRostade hasselnötter, utan skal
  • Flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Paprikapesto

  • 2 Paprikor, ekologiska (eller grillade på burk)
  • 8 soltorkade tomater, i olja
  • 0,75 dlRapsolja, kallpressad
  • 2 mskNäringsjäst
  • 1 mskcitronsaft, färskpressad
  • 1 nypakokossocker, eller en skvätt lönnsirap
  • 1 dlRostade hasselnötter, utan skal
  • Salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Riven färskpotatis med växtyoghurt, paprikapesto och friterat potatisskal

Therese Elgquist

Therese Elgquist

Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.

Visa 10 recept