Ingredienser
- 800 gFärskpotatis
- 3 dlväxtyoghurt
- 5 dlneutral olja, att fritera i (t ex rapsolja)
- 1 knippegräslök
- 0,5 dlRostade hasselnötter, utan skal
- Flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Paprikapesto
- 2 Paprikor, ekologiska (eller grillade på burk)
- 8 soltorkade tomater, i olja
- 0,75 dlRapsolja, kallpressad
- 2 mskNäringsjäst
- 1 mskcitronsaft, färskpressad
- 1 nypakokossocker, eller en skvätt lönnsirap
- 1 dlRostade hasselnötter, utan skal
- Salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.
Visa 10 recept