Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Publicerad:
Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt.
Foto: Åsa Landgren
Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt.

Middagstips

Kombinationen ostkaka, kardemumma och körsbärssylt slår det mesta. Körsbär hittar du i frysdisken i vanliga matbutiker

Recept från boken ”Husmanskost” av Kristina Eriksson (Semic).

Ostkaka med kardemumma och körsbärssylt

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 50 g sötmandel

  • ½ tsk kardemummakärnor

  • 3 ägg

  • 4 msk strösocker

  • 3 msk vetemjöl

  • 500 g keso

  • 2 dl mjölk

Körsbärssylt:

  • 250 g frysta körsbär

  • 1 dl strösocker

Servering:

  • Vispad grädde

Gör så här:

  1. Skålla sötmandeln och hacka den grovt. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sötmandel, kardemumma, vetemjöl, keso och sist mjölken. Bred ut smeten i en smord ugnsfast form. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 1 timme.

  3. Dela körsbären en gång och lägg dem i en kastrull. Tillsätt sockret och låt körsbärssylten koka ihop i 4–5 minuter. Servera ostkakan med körsbärssylt och vispad grädde.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE