Cheesecake i glas med rabarberkompott
Som en cheesecake fast serverad i glas, utan att behöva använda ugnen.
Den här härliga jordgubbs- och rabarberkompotten har cheesecake-kräm och digestivesmul i både botten och på toppen. Mums.
Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott
Tid tillkommer för kompotten att svalna.
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 150 g jordgubbar
- 0.75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Färskostvisp
- 200 g färskost, naturell
- 1.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl strösocker
- 1.5 tsk vaniljsocker
Botten och toppen
- 5 digestivekex, eller andra goda kakor, t ex havrekakor
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Rabarber- och jordgubbslemonad





30 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
Piña Colada-paj





50 min
Rabarbermojito





30 min
Goda sommarmaten
Banana split – klassikerna alla älskar





10 min
Bananglass – världens enklaste recept





10 min
Melonslush med lime och mynta





10 min
Efterrätter du fixar på ett kick
Knedle – annorlunda dessert med plommon





40 min
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Stekta äpplen med vaniljmascarpone





25 min
Hallon- och apelsinsviss





15 min
Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings





1 h
Så gör du klassikern päronhalvor i ugn





15 min
Karamelliserade popcorn – så gör du





20 min

Vegansk oreocheesecake





30 min

Fryst cheesecake med blåbär
20 min

Späd rabarber, mandel och punchgrädde





35 min
Filip Poons goda cheesecake





25 min
Baklava cheesecake med filodeg





Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min
Polkacheesecake – baka utan ugn





45 min
God rabarberkaka som du bakar i långpanna





35 min