Lägg till kyckling i caesarsalladen så blir den extra matig och god.
Foto: Marcus Lawett
Lägg till kyckling i caesarsalladen så blir den extra matig och god.

Caesarsallad på Tareq Taylors vis

3,6 (19 röster)

Middagstips

I en äkta caesarsallad finns det ingen kyckling alls utan bara romansallad, dressing, sardeller och bacon. Tareq Taylor väljer att lägga till kyckling.
– Det passar så bra. Jag tycker också att en caesarsalladen vara blandad – dressingen ska inte serveras i en skål vid sidan av, säger Tareq Taylor.
Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling.

Caesarsallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 kycklingbröstfiléer, med skinn eller motsvarande mängd lårfilé
  • salt och svartpeppar, nymald
  • 2 paket bacon, à 140 g
  • smör , att steka i
  • 250 g romansallad
  • Caesardressing

  • 1 ägg
  • 7 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, i skivor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar, några varv med kvarnen
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1 dl riven parmesan
  • Krutonger

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 msk smör , ungefär
  • Till servering

  • sardeller, eventuellt några extra till salladen

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM GODARE