Mazarinpaj med björnbärskräm
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Mazarinpaj med björnbärskräm

Mazarinpaj med björnbärskräm

4,2 (35 röster)

Mazarinpaj med björnbärskräm. Den läckert lila björnbärskrämen blir jättefin mot den gula mazarinpajen. Recept ur Emma Brink Rasks bok Baka och spritsa.

OBS! Det tillkommer tid för avkylning. Pajen ska svalna och björnbärskrämen ska bli kall så gör klart allt i god tid före servering.

1 portion i receptet blir 1 paj med cirka 8 bitar.

Mazarinpaj med björnbärskräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Björnbärskräm

  • 2 äggulor
  • 1 ägg, litet
  • 0.7 dl strösocker
  • 1 dl björnbärspuré
  • 50 g smör
  • Pajskal

  • 25 g mandelmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker, knappt
  • 75 g smör
  • 1 nypa salt
  • 1 äggula
  • 2 msk vallmofrön
  • Fyllning

  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 0.8 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 15 frysta björnbär
  • Garnering

  • färska björnbär
  • citronmeliss

Gör så här

Av: Nina Kindbro

Laddar ...

LÄS VIDARE