Vit sparris med mousselinesås

Av Godare

(19)

Vad tycker du?

Vit sparris med mousselinesås

Vit sparris och mousselinesås gjord på brynt smör – den fantastiska förrätten. Mousselinesås är en hollandaisesås med en skvätt grädde i. Passar perfekt till vit sparris. Servera med ett glas kallt vitt vin.

Vit sparris med mousselinesås

Ingredienser

Mousselinesås på brynt smör

  • 250 gSmör
  • 2 äggulor
  • 1 citron, juicen
  • 0,5 dlVatten
  • Salt
  • 0,5 dllättvispad grädde

Sparris

  • 16 vita sparrisar, medelgrova
  • 2 lVatten
  • 40 gSalt
  • 50 gSmör
  • 1 citron, juicen
  • 1 mskSocker
  • 1 knipparädisor
  • 1 askkrasse
  • 2 skivorvitt bröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vit sparris med mousselinesås