Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

Av Godare

(17)

Vad tycker du?

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

Fläsksida är den detalj av grisen som kocken Tommy Myllymäki gillar mest.

– Den här rätten är inspirerad av en måltid jag åt på Jean-Georges i Tokyo. Misoskyn med sting från senap passar väldigt bra till fetare råvaror, säger han.

Fläsksida med misosky och palste.rnackspuré

Ingredienser

Fläsksida

  • 1,2 kgSidfläsk, i bit
  • 1 lagerblad
  • 5 kvistartimjan
  • 1 lkalvfond
  • Salt

Misosky

  • 1 lSky, från fläsksidan
  • 3 mskMiso
  • 2 msksenap, sötstark
  • 2 mskSmör
  • 1 tskdijonsenap, kan uteslutas
  • 1 tskmaizena, utblandat med lite vatten
  • Salt och svartpeppar, nymald

Palsternackspuré

  • 500 gPalsternacka
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 créme fraiche
  • Salt

Brysselkål

  • 12 brysselkålshuvuden, halverade
  • Smör , till stekning
  • Strösocker
  • Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål