Matsmarta onsdag

presenteras av

Fläsksida med misosky och palsternackspuré
Foto: Björn Ceder
Fläsksida med misosky och palsternackspuré

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

3,3 (6 röster)

MAT & DRYCK

Fläsksida är den detalj av grisen som jag gillar mest och oftast äter hemma, säger kocken Tommy Myllymäki. Den här rätten är inspirerad av en måltid jag åt på Jean-Georges i Tokyo. De serverade oxfilé med misosky och dijonsenap. Misoskyn med sting från senap passar väldigt bra till fetare råvaror. Vätskan från fläsksidan och mison hjälper till att reda såsen. Såser är annars alltid svåra att få till utan riktig fond.

Recepten är hämtade ur ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).

OBS Tid tillkommer med cirka 3,5 timme för fläsksidan att bli klar i ugnen.

Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Fläsksida

  • 1.2 kg sidfläsk, i bit
  • 1 lagerblad
  • 5 kvistar timjan
  • 1 l kalvfond
  • salt
  • Misosky

  • 1 l sky, från fläsksidan
  • 3 msk miso
  • 2 msk senap, sötstark
  • 2 msk smör
  • 1 tsk dijonsenap, kan uteslutas
  • 1 tsk maizena, utblandat med lite vatten
  • salt och svartpeppar, nymald
  • Palsternackspuré

  • 500 g palsternacka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 créme fraiche
  • salt
  • Brysselkål

  • 12 brysselkålshuvuden, halverade
  • smör , till stekning
  • strösocker
  • salt

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM GODARE