Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
MAT & DRYCK
Fläsksida är den detalj av grisen som jag gillar mest och oftast äter hemma, säger kocken Tommy Myllymäki. Den här rätten är inspirerad av en måltid jag åt på Jean-Georges i Tokyo. De serverade oxfilé med misosky och dijonsenap. Misoskyn med sting från senap passar väldigt bra till fetare råvaror. Vätskan från fläsksidan och mison hjälper till att reda såsen. Såser är annars alltid svåra att få till utan riktig fond.
Recepten är hämtade ur ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).
OBS Tid tillkommer med cirka 3,5 timme för fläsksidan att bli klar i ugnen.
1 h
45 min
45 min
1 h
30 min
40 min
30 min
1 h 20 min
30 min
30 min
15 min
30 min
30 min
20 min
1 h 20 min
1 h
1 h
45 min
45 min
1 h
30 min
40 min
30 min
1 h 20 min
30 min
30 min
15 min
30 min
30 min
20 min
1 h 20 min
1 h