Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

Av Godare

(27)

Vad tycker du?

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja – en blomkålssoppa kan verka slätstruken och banal, men gjord på rostad blomkål och en skvätt vitt vin får den personlighet och elegans. Recept ur Morbergs Bakficka av Per Morberg.

Blomkålssoppa med goda tillbehör.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, stort
  • 4 potatisar , stora och mjöliga
  • 1 Lök, gul
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 Purjolök
  • 2 dlVitt vin, torrt
  • 1 lbuljong
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 citron, den pressade saften
  • 140 gBacon
  • 1 dlparmesanost, kan uteslutas
  • Rapsolja, till stekning
  • Salt och svartpeppar

Rucolaolja

  • 2 dlRapsolja
  • 65 gRucola, cirka

Servering

  • Bröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja