Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole
Fiskfärsburgare serverade med krämig guacamole och bakad rödlök gör alltid succé.
– Du behöver inte ha både lax och torsk i burgarna, det går lika bra med bara en av sorterna, säger Tareq Taylor.
Recept ur ”Mat på en plåt” av Tareq Taylor.
Ingredienser
- 400 glaxfilé
- 400 gTorskfilé
- 1 röd chili, (spansk peppar)
- 2 äggvitor
- 0,5 dlkoriander, färsk, hackad
- 0,5 dlDill , hackad
- 2 tskfisksås
- 1 tskFlingsalt
- 0,5 Lime, färskpressad saft
- Olja, till pensling
Guacamole
- 1 avokado, mogen
- 1 Tomat, stor
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 0,5 tskFlingsalt
- 1 Lime, saften från ugnsbakad
Tillbehör
- 1 rödlök
- 2 Lime
- 4 hamburgerbröd, gärna brioche
- 1 knippekoriander, stort
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 39 recept