Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

Av Tareq Taylor

(17)

Vad tycker du?

Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

Fiskfärsburgare serverade med krämig guacamole och bakad rödlök gör alltid succé.

– Du behöver inte ha både lax och torsk i burgarna, det går lika bra med bara en av sorterna, säger Tareq Taylor.

Recept ur ”Mat på en plåt” av Tareq Taylor.

Ingredienser

  • 400 glaxfilé
  • 400 gTorskfilé
  • 1 röd chili, (spansk peppar)
  • 2 äggvitor
  • 0,5 dlkoriander, färsk, hackad
  • 0,5 dlDill , hackad
  • 2 tskfisksås
  • 1 tskFlingsalt
  • 0,5 Lime, färskpressad saft
  • Olja, till pensling

Guacamole

  • 1 avokado, mogen
  • 1 Tomat, stor
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0,5 tskFlingsalt
  • 1 Lime, saften från ugnsbakad

Tillbehör

  • 1 rödlök
  • 2 Lime
  • 4 hamburgerbröd, gärna brioche
  • 1 knippekoriander, stort
Burgare av fisk får goda smaker av chili, koriander och dill.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 39 recept