Så gör du vegansk ”sill”

Av Godare

(11)

Vad tycker du?

Så gör du vegansk ”sill”

För att få rätt konsistens och smak på vegansk ”sill” gravar man först zucchinin över natten, innan man blandar den med vald smaksättning.
Testa gärna havstornszucchini!

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag).

Havtorn till inlagd sill eller zucchini ger en exotisk touch till vegansk sill.

Ingredienser

Grundrecept gravad zucchini

  • 3 zucchini
  • 3 mskSalt
  • 2 mskSocker
  • 2 kvistarfärsk dill, hackade
  • 1 krmkryddpeppar, mald

Grundrecept ättikslag

  • 0,5 dlÄttiksprit 12%
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlVatten

Havtornszucchini

  • 0,5 satsgravad zucchini
  • 2 dlgrundrecept ättikslag
  • 1 dlhavtornsbär
  • 0,5 dlpepparrot, riven
  • 1 silverlök, skivad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så gör du vegansk ”sill”