Så lyckas du med vegetarisk gratäng

Av Madeleine Brohlin

(10)

Vad tycker du?

Så lyckas du med vegetarisk gratäng

Vill du laga vegetariskt denna veckan så bjuder vi på ett läckert recept; en pastagratäng med färsk svamp, tomatsås och tre olika sorters ost. Receptet är en förenklad och omgjord version av en rätt ur ”Sopranos kokbok”.

Pastagratäng med svamp och mycket ost. Servera med tomater och bröd.

Ingredienser

Tomatsås

  • 1 mskOlivolja
  • 3 dlSvamp, färsk
  • 0,5 lPasserade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mskTomatpuré
  • 1 mskHonung
  • basilika, färsk
  • Oregano, färsk
  • Salt och peppar

Pastan

  • 250 gPenne, eller zitipasta
  • 2 dlparmesan, färsk (riven)
  • 2 dlRicotta
  • 125 gMozzarella

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så lyckas du med vegetarisk gratäng