Nya, goda hälsosnacks – torka, rosta och njut

Av: 

Aftonbladet

Hälsosnacks

Vill du lära sig göra världens godaste hälsosnacks?

Det är snabbt, enkelt och oväntat gott, tipsar kocken Mattias Larsson och visar i videoklippet hur du gör nyttiga snacks av oliver, kapris och kikärtor.

– Det här inte det snyggaste jag har gjort, men det smakar så fantastiskt så ni måste prova, uppmanar Mattias Larsson.

Torkade calamataoliver

  • 200 g urkärnade calamataoliver, och ev torkade gröna oliver

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 C. Häll av bort saltlagen från oliverna och lägg de i en ugnsfast form.
  2. Ugnsbaka ca 40 minuter tills oliverna är helt genomtorra.

Torkad kapris

  • 200 g små kaprisar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 C. Häll av bort saltlagen från kaprisen och lägg de i en ugnsfast form.
  2. Ugnsbaka ca 30 minuter tills de är helt genomtorra.

Kryddrostade kikärtor 

Ingredienser:

  • 200 g kokta kikärtor
  • 3 krm spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • olivolja och salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 C. Lägg kikärtorna i en ugnsfast form. Blanda ärtorna med kryddorna, salt och olja.
  2. Ugnsbaka ca 30-40 minuter tills de är knapriga.
  3. Ett tips då ärtorna kan spricka och smutsa ner ugnen är att lägg ett bakplåtspapper ovanpå, när de ska gräddas. På så vis slipper man att rengöra ugnen efteråt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp Finn Crisp snacks här!

Matspar

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gör du goda hemmagjorda chips

ÄMNEN I ARTIKELN

Hälsosnacks

Recept

Snacks recept

Mattias Larsson – kock

MER OM GODARE

Så steker du extra god kyckling

Härliga sommarsmaker

Missen många gör när de grillar lax

Grilltips – så grillar du vegetariskt

Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du

Så väljer du rätt snacks till ölen

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips

Så blir grillad kyckling – saftig och god

Ugnspannkaka med grönkål och ädelost

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt

Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!

Fem svenska fiskar att äta i sommar

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Därför ska du aldrig ha olja i pastavattnet

Vilt i frysen? Så lagar du perfekt stek och hittar bästa vinet

Bästa tipsen för grillat kött

17 munsbitar som matchar nubben

Lättlagad lyx för två

Kalle Moraeus: Så blir du en mästare vid grillen