Majskolvar och elotes

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Majskolvar och elotes

3 (2 röster)

Matsmarta onsdag

Majskolvar och elotes – doppa varma majskolvar i elotes, den mexikanska majonnäsen, smaksatt med vitlök, parmesan och chiliflakes. Majs är fulla av fiber och fullkorn så det är bara att gnaga på. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.

  • Ingredienser

  • 4 majskolvar, färska eller frysta
  • 1 tsk salt
  • Elotes

  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
  • 3 krm salt
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 lime, finrivet skal
  • rapsolja
  • 2 msk rapsolja, neutral

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Klimatsmart mat för unga – ny kokbok i ”Greta-anda”

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Lunchrecept

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”

Krossad vitlökspotatis

15 min

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min