Halloumiskolan – så grillar du perfekt halloumi

3,7 (44 röster)

Medelhavsmat

God grillsmak, örtig – och fantastiskt krämig. Här visar kocken Mattias Larsson hur du grillar en halloumi till perfektion.
– Man kan ta precis vilka örter man vill, jag väljer att marinera halloumin med lite rosmarin, vitlök och olivolja.
Sen till viktiga – grilla halloumin först på direkt värme i två minuter, så den får gyllenbrun färg. Efter det ska den ugnsbaka på indirekt värme i ca 10–15 minuter.

Grillad halloumi

  • Ingredienser

  • 200 halloumi
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Recept

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Så odlar du rosmarin

Missen många gör när de grillar lax

Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips

Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Så blir grillad kyckling – saftig och god

Bästa tipsen för grillat kött

Grilltips – så grillar du vegetariskt

Kalle Moraeus: Så blir du en mästare vid grillen

Krämig sallad till utflykt och picknick

25 min

Succégrillning med goda marinader

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Grillad squash med ostkräm

45 min

Veganskt mat – direkt på grillen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillmästarens bästa tips inför grillsäsongen

Hjortronchutney med äpple och kryddpeppar

Så gör du egna supergoda tortillabröd

15 min

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton

5 tips på roséviner till sommaren

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

30 min

Kockparet: Mat är ju kärlek

Fem svenska fiskar att äta i sommar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så tänder du grillen: 7 bästa tipsen