Aladdinasken byter ut ännu en favoritpralin

Nykomligen är den första nya pralinen i askarna på fyra år

I år 2021 kommer en pralin i Aladdinasken att bytas ut mot en nykomling.
I år 2021 kommer en pralin i Aladdinasken att bytas ut mot en nykomling.

2014 upprördes många svenska hushåll över en förändring i Aladdinasken.

I år kan den folkkära asken komma att röra upp i julfriden igen.

Nu ska nämligen ännu en favorit bytas ut.

Nog har vi alla haft den ståendes på ett bord i något hörn under julfiranden. Fått den som gåva och säkert gett bort den åter, dock är den fundamental i våra svenska hem.

Vi pratar så klart om Aladdinasken – den röda lådan som som är fylld med goda härligheter av choklad och för våra tankar till julfirande. En del av pralinerna är vattendelare, precis som regeln ifall man får börja på understa lagret innan det första är slut.

Aladdinaskens historia sträcker sig tillbaka ända till år 1932. Sedan dess har den kommit att förändrats, men sällan med några drastiska skiften. Men när de väl har hänt har de upprört rejält.

År 2014 byttes den folkkära pralinen trillingnöt ut i Aladdinasken.
År 2014 byttes den folkkära pralinen trillingnöt ut i Aladdinasken.

Trillingnöten som upprörde

Som år 2014, då byttes en storfavorit ut – trillingnöten.

Detta pralinutbyte skapade rabalder så väl runt om matbord som i medier. Vid den tidpunkten sa marknadschefen Jonas Magnusson så här om förändringen i en intervju med Aftonbladet:

– Ja, det har rört upp känslor. Vi har sett det med mycket engagemang och liv och rörelse på vår Facebooksida. Gör man en förändring i Aladdinasken så kommer reaktioner, oavsett vad man gör.

Här är nya pralinen i Aladdinasken

Så håll hårt i de sparade Aladdinaskar ni har kvar, för nu sker nästa byte. Det här året kommer pralinen mjuk toffee att bytas ut mot nykomlingen saltkaramell. Så här beskrivs den nya pralinen:

”Nykomligen saltkaramell är den första nya pralinen i askarna på fyra år och är en söt och len kolakräm med saltflingor, inslagen i härlig mörk choklad.”

I år kommer pralinen mjuk toffee att bytas ut mot saltkaramell.
I år kommer pralinen mjuk toffee att bytas ut mot saltkaramell.

I ett pressmeddelande uttalar sig varumärkesansvarig Sara Sjöholm om nykomlingen:

– Det är svårt att undgå vilken fantastisk kombination sött och salt är och jag tror att just saltkaramell är en pralin som för många i familjen, oavsett ålder, kommer att bli en personlig favorit.

Praliner som tillkommit eller tagits bort

Samtidigt som trillingnöten togs bort år 2014 togs även körsbärslikör bort. Två år senare tillkom pralinen limepralin och senaste nytillskottet var kakaokrisp.

Den nya upplagan av Aladdinasken med pralinen saltkaramell kommer att finnas i butik från och med vecka 38.

Är du en person som fortfarande sörjer den älskade trillingnöten – håll tillgodo. Vi har ett recept till er som är att komma så nära trillingnöten ni kan komma, recept finns att hitta här.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN