Körsbärspudding eller ”Clafoutis aux cerises” på franska.
Körsbärspudding eller ”Clafoutis aux cerises” på franska.

Fransk körsbärspudding – snabblagad dessert

2,9 (17 röster)

Fika recept

Körsbärspudding – eller ”Clafoutis aux cerises” på franska – är en populär och lättgjord dessert. Om du vill kan du använda till exempel plommon, persikor, äpplen, eller hallon i stället för körsbär.

Recept ur boken ”Franska bakverk” av Mia Öhrn.

  • Tips! Mia använder urkärnade körsbär på burk, men det finns även frysta körsbär i välsorterade butiker. Råkar du ha ett körsbärsträd och det är säsong så är det självklart allra godast.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa världens smartaste trådlösa stek- och grilltermometer på Cervera och få perfekt resultat varje gång.

Cervera

Fransk körsbärspudding

  • Ingredienser

  • 300 g körsbär, urkärnade
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl crème fraiche, eller vispgrädde
  • 2.5 dl standardmjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 25 g smält smör
  • smör, till formen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Lär dig baka som i Frankrike

ÄMNEN I ARTIKELN

Fika recept

Fransk mat

MER OM GODARE

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Franska finansiärer med brynt smör

45 min

Macarons på ett enklare sätt

1 h

Croissants aux amandes

30 min

Bib Gourmand – restaurangerna med rimliga priser

Så gick det för svenska kockarna VM-matchen

Sebastian Gibrand laddar för guld i Kock-VM

Tillaga och äta ostron – Erik Videgård visar hur

Smaken på Chablis påverkas av klimatet

Myllymäki plockar sin första Michelinstjärna

1.2.3.4.5 – vego!

Ny glans – eller stjärnfall för svenska krogar?

Guide till vinbarer att besöka i Göteborg

Här ligger kändiskockarnas restauranger

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Räkna ner till jul med en god kalender

Så blir stjärnkrögarens nya lyxkrog La Tour

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grillböcker: Här är bästa grillrecepten

”Jag är egentligen helt ointresserad av mat”

Kan bli framtidens mat – ”en riktig delikatess”

Stjärnkrögaren: ”Jag fick stryk på lyxkrogen”

7 goda recept med kaffe inför kaffets dag

Chokladbollar på övermogen banan

40 min

Havrebollar av havregrynsgröt

10 min