Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Röd curry med kyckling

Av Tareq Taylor

(98)

Vad tycker du?

Röd curry med kyckling

Röd curry med kyckling är en klassisk thailändsk rätt som blir väldigt god med sina härliga kryddor.
– Hemligheten med en riktigt god röd curry är lök, vitlök och ingefära – det är de som ger curryn en ”kropp”, säger Tareq Taylor.
Recept ur kokboken ”Tareq Taylors kyckling”.

Ingredienser

  • 600 gKycklingbröstfiléer, utan skinn
  • 1 morot
  • 1 bananschalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 glångbönor, eller haricots verts
  • 3 Salladslökar
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 2 mskneutral olja
  • 1 mskfärsk ingefära, hackad
  • 3 mskröd currypasta
  • 6 limeblad, färska eller torkade
  • 4 dlKokosmjölk
  • 1 dlVatten
  • 2 mskrisvinäger, eller vitvinsvinäger
  • 1 tskströsocker
  • 2 mskfisksås
  • 1 dlKokosgrädde

Till servering

  • jasminris, eventuellt
  • 1 knippekoriander, hackad
  • Lime, att pressa över
Smakrik röd currysås ger härligt sting till kycklingen.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Röd curry med kyckling

Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 39 recept

Ämnen