Kebab med vildsvinsfärs – här är årets rätt
– Jag har alltid gillat kebab, det är en rätt som är enkel att paketera och enkel att äta. Och god! säger Årets kock Gustav Leonhardt, som skapat Årets rätt 2022.
Ingredienser
- 4 tunnbröd
Gulärtsröra
- 200 gVreta gulärt, eller vanlig gulärta
- 4 mskRapsolja
- 2 mskTahini (sesampasta)
- Salt
- spiskummin
- 2 mskKallpressad rapsolja
Saltgurka
- 3 stSnacksgurka
- 4 tskÄttiksprit
- 3 mskSocker
- 4 mskVatten
- 1 tskkryddpeppar
Fyllning
- 1 knippepersilja
- 300 gRödkål
- 2 krmSalt
- 0,5 dlVatten
- 2 mskÄppelcidervinäger
- 2 stFärska lagerblad
- 3 gula lökar
Aïoli
- 2,8 dlRapsolja
- 1 ägg
- 0,5 tskDijonsenap
- 1 tskVitvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta, riven/pressad
- Salt
Vildsvinskebab
- 500 gVildsvinsfärs
- 1,5 dlvispgrädde
- 1 Gul lök
- 1 ägg
- Rökt paprikapulver
- Kebabkrydda
- Salt
- Mald spiskummin