Kebab med vildsvinsfärs – här är årets rätt

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Kebab med vildsvinsfärs – här är årets rätt

– Jag har alltid gillat kebab, det är en rätt som är enkel att paketera och enkel att äta. Och god! säger Årets kock Gustav Leonhardt, som skapat Årets rätt 2022.

Ingredienser

  • 4 tunnbröd

Gulärtsröra

  • 200 gVreta gulärt, eller vanlig gulärta
  • 4 mskRapsolja
  • 2 mskTahini (sesampasta)
  • Salt
  • spiskummin
  • 2 mskKallpressad rapsolja

Saltgurka

  • 3 stSnacksgurka
  • 4 tskÄttiksprit
  • 3 mskSocker
  • 4 mskVatten
  • 1 tskkryddpeppar

Fyllning

  • 1 knippepersilja
  • 300 gRödkål
  • 2 krmSalt
  • 0,5 dlVatten
  • 2 mskÄppelcidervinäger
  • 2 stFärska lagerblad
  • 3 gula lökar

Aïoli

  • 2,8 dlRapsolja
  • 1 ägg
  • 0,5 tskDijonsenap
  • 1 tskVitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, riven/pressad
  • Salt

Vildsvinskebab

  • 500 gVildsvinsfärs
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 Gul lök
  • 1 ägg
  • Rökt paprikapulver
  • Kebabkrydda
  • Salt
  • Mald spiskummin
Årets rätt: Kebaben består av färsbiffar på vildsvin, syrad kål, saltgurka, aïoli och en svensk hummus gjord på Vreta gulärt i stället för kikärtor. Allt inrullat i ett tunnbröd.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kebab med vildsvinsfärs – här är årets rätt

Ämnen

    Läs vidare