Picklade ramslöksknoppar

Av Nina Kindbro

(5)

Vad tycker du?

Picklade ramslöksknoppar

Ramslöksknoppar inlagda i ättikslag måste väl vara höjden av lyx. Ramslök är en lökväxt men fröna bildar också nya plantor så det här gör man bara om man har riklig tillgång till de gröna växterna.

Picklade ramslöksknoppar är en riktig delikatess.

Ingredienser

  • 3 dlVatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlättika, 12 %
  • 1 tskSalt
  • 0,5 rödlök
  • 50 goutslagna blomknoppar från ramslök
  • 1 tsksenapsfrön, gula eller bruna

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Picklade ramslöksknoppar

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.