Melonslush och uppfriskande isglass

3,3 (41 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Få ut det mesta av din vattenmelon. Markiz Tainton visar hur du bäst skär upp en melon till glasspinnar och kuber till en fräsch melonslush.

– Slushen får somriga smaker av lime och mynta, säger hon.

Tänk på att melonslushen bör stå i frysen en stund före servering.

Melonslush

  • Ingredienser

  • 0.5 vattenmelon, i mellanstora frysta tärningar
  • 4 msk limesaft
  • 2 msk agavesirap, eller honung
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • mynta
  • 2 cl ginger vodka, eventuellt (eller mer efter smak)

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Melonslush med somriga smaker av lime och mynta.

ANNONS

Snygga champagneskålar att servera din melonslush i – köp till kampanjpris här!

Extern länk från Cervera

Läs mer

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Drycker | recept

MER OM GODARE

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Het apelsinsallad med panerad fetaost

35 min

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Vanliga missen många gör när de steker

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Kryddmixen som gör grillrätter godare

10 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Koriander – så smakar den allra mest

Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka

40 min

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

45 min

Sallad med grillad kyckling, citrusfrukter och rostade kokosflingor

20 min

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Så får du perfekt couscous som Markiz

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Världens godaste röra med aubergine-tricket

40 min

Bordssalt – så gör du livets salt

5 min

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Markiz Taintons härliga brunch

1 h 40 min

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min

Markiz magiska topping på lasagne

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost