Förvara i frysen och ät pralinerna kalla.
Förvara i frysen och ät pralinerna kalla.

Chokladdoppade praliner med mörk rom

5 (1 röst)

Recept

Chokladdoppade praliner med mörk rom. Beroendeframkallande små praliner. Den lilla hinten av mörk rom är ljuvlig, men kan givetvis hoppas över om du så önskar. Recept av Agnes Gällhagen.

1 portion i receptet blir cirka 15–20 praliner. xTid tillkommer med en timme för smeten att stelna i kylskåp.

Chokladdoppade praliner med mörk rom

  • Ingredienser

  • 150 g dadlar, färska, mjuka
  • 2 msk mandelsmör
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1 cl mörk rom
  • 2 krm salt
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 msk kakao
  • 100 g mörk choklad, 60-70%
  • 30 g vit choklad, vegansk

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Sprinkla över vit choklad som dekoration.

LÄS VIDARE

Veganskt godis – det här kan vara julens godaste

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Chokladrecept

Julgodis

Veganska recept

MER OM GODARE

Chokladdoppade clementinklyftor

15 min

Aladdinasken kommer med ny upplaga

Här är årets nya julgodis och snacks

Jordgubbar doppade i vit choklad

30 min

Mozartkulor – enkla och lyxiga

30 min

Veganska dadelpraliner

10 min

Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad

Filip Poons enkla chokladtryfflar

30 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julens bästa kokböcker

Här är årets nya julsnacks 2020

CHATT: Så gör du bästa julfikat

Gör marsipanfigurer med Karolina Olsson Haglund

Mörka mintkyssar

30 min

Mörk chokladkaka med chilifudge

1 h 10 min

Doma – hemmakrog på stan

Kulinarisk guide: Upptäck Skånes smultronställen

Mandelkaka med portvinskokta körsbär

1 h 30 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Mörk chokladglass

40 min

Wienernougat – enkelt julgodis

20 min

Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt

20 min

Får jag inte dessert blir jag arg!

Rödbetssoppa med syrad grädde

35 min

Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare