Förvara i frysen och ät pralinerna kalla.
Foto: AGNES GÄLLHAGEN
Förvara i frysen och ät pralinerna kalla.

Chokladdoppade praliner med mörk rom

Bli först med att rösta!

Julen 2020

Chokladdoppade praliner med mörk rom. Beroendeframkallande små praliner. Den lilla hinten av mörk rom är ljuvlig, men kan givetvis hoppas över om du så önskar. Recept av Agnes Gällhagen.

1 portion i receptet blir cirka 15–20 praliner. Tid tillkommer med en timme för smeten att stelna i kylskåp.

Chokladdoppade praliner med mörk rom

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 150 g dadlar, färska, mjuka
  • 2 msk mandelsmör
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1 cl mörk rom
  • 2 krm salt
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 msk kakao
  • 100 g mörk choklad, 60-70%
  • 30 g vit choklad, vegansk

Gör så här

Foto: AGNES GÄLLHAGEN
Sprinkla över vit choklad som dekoration.

LÄS VIDARE

MER OM GODARE