Chokladdoppade praliner med mörk rom
Chokladdoppade praliner med mörk rom. Beroendeframkallande små praliner. Den lilla hinten av mörk rom är ljuvlig, men kan givetvis hoppas över om du så önskar. Recept av Agnes Gällhagen.
1 portion i receptet blir cirka 15–20 praliner. xTid tillkommer med en timme för smeten att stelna i kylskåp.
Chokladdoppade praliner med mörk rom
Ingredienser
- 150 g dadlar, färska, mjuka
- 2 msk mandelsmör
- 1 tsk vaniljessens
- 1 cl mörk rom
- 2 krm salt
- 1.5 dl mandelmjöl
- 1 msk kakao
- 100 g mörk choklad, 60-70%
- 30 g vit choklad, vegansk
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Chokladdoppade clementinklyftor





15 min
Aladdinasken kommer med ny upplaga
Här är årets nya julgodis och snacks
Jordgubbar doppade i vit choklad





30 min
Mozartkulor – enkla och lyxiga





30 min
Veganska dadelpraliner





10 min
Chokladmakaren: Alla borde göra sin egen choklad
Filip Poons enkla chokladtryfflar





30 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Julens bästa kokböcker
Här är årets nya julsnacks 2020

CHATT: Så gör du bästa julfikat
Gör marsipanfigurer med Karolina Olsson Haglund
Mörka mintkyssar





30 min
Mörk chokladkaka med chilifudge





1 h 10 min
Doma – hemmakrog på stan
Kulinarisk guide: Upptäck Skånes smultronställen
Mandelkaka med portvinskokta körsbär





1 h 30 min
Mjölkchokladparfait med kakaonibs





20 min
Mörk chokladglass





40 min
Wienernougat – enkelt julgodis





20 min
Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt





20 min
Får jag inte dessert blir jag arg!

Rödbetssoppa med syrad grädde





35 min