Glutenfria löjromsvåfflor
Godaste receptet på glutenfria våfflor
Glutenfria våfflor – fluffiga belgiska våfflor gjorda på mandelmjöl och fiberhusk toppas med löjrom, crème fraiche och rödlök av mästerkocken Catarina König. Perfekt till både lunch och middag eller att fira våffeldagen med.
Glutenfria belgiska våfflor med löjrom
Antal: 4–5 stycken Tid: 30 minuter
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 tsk fiberhusk
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1,5-2 dl riven västerbottensost
- 100–150 g löjrom (gärna Kalix)
- 2 dl crème fraiche
- 1 liten rödlök, finhackad
- gräslök, dekoration
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Värm upp våffeljärnet och sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa samman ägg, vispgrädde, mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.
- Riv västerbottensosten och rör ner i smeten.
- Pensla våffeljärnet med smör och häll sedan upp lagom med smet för en våffla i järnet. Låt grädda ett par min, tills gyllene. Repetera med resten av smeten.
- När våfflorna blir klara, lägg in på galler i den varma ugnen så de håller sig fina tills servering.
- Servera våfflorna med syrad grädde, löjrom, finhackad rödlök och toppa med gräslök & nymalen svartpeppar. Ät genast!
Publisert:
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Ladda järnet – det är våffeldag
Matiga våfflor med rom och rödlök
Himmelska chokladvåfflor
Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten
Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza
Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola





45 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Våffeljärn för frasiga våfflor – fina köptips
Västerbottenspizza
Emma Brink Rasks bästa våffelrecept

Middagstips som förför: Garanterat gott!

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips
Festa på rester – skinka, lax och kavring
Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor
Goda sommarmaten
Färskostmoussetårta med jordgubbar
Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Så lagar du Årets rätt: Torskbiffar!

Jamie Oliver hakar på vegotrenden
Äntligen kräftkalas!

Tarte flambée med fänkål och ricotta

Grönt och gott: Färska, krispiga ärtor och bönor

Skördetid! Så kan du maxa det goda från trädgården
