Glutenfria löjromsvåfflor

4,4 (11 röster)

Godaste receptet på glutenfria våfflor

Av: 

Clara Öhrn

Catarina Königs glutenfria belgiska våfflor med löjrom och crème fraiche.
Catarina Königs glutenfria belgiska våfflor med löjrom och crème fraiche.

Glutenfria recept

Glutenfria våfflor – fluffiga belgiska våfflor gjorda på mandelmjöl och fiberhusk toppas med löjrom, crème fraiche och rödlök av mästerkocken Catarina König. Perfekt till både lunch och middag eller att fira våffeldagen med.

Glutenfria belgiska våfflor med löjrom

Antal: 4–5 stycken Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1,5-2 dl riven västerbottensost
  • 100–150 g löjrom (gärna Kalix)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • gräslök, dekoration
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm upp våffeljärnet och sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa samman ägg, vispgrädde, mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt.
  3. Riv västerbottensosten och rör ner i smeten.
  4. Pensla våffeljärnet med smör och häll sedan upp lagom med smet för en våffla i järnet. Låt grädda ett par min, tills gyllene. Repetera med resten av smeten.
  5. När våfflorna blir klara, lägg in på galler i den varma ugnen så de håller sig fina tills servering.
  6. Servera våfflorna med syrad grädde, löjrom, finhackad rödlök och toppa med gräslök & nymalen svartpeppar. Ät genast!
Publisert:

LÄS VIDARE

Våffeldagen – bästa recepten på goda våfflor att fira med

ÄMNEN I ARTIKELN

Glutenfria recept

Recept

Lunchrecept

Brunch

Glutenfri mat

MER OM GODARE

Ladda järnet – det är våffeldag

Matiga våfflor med rom och rödlök

Himmelska chokladvåfflor

Äntligen dags för julens bästa fest – restfesten

Kräftkalas med tarte flambée: En fransk pizza

Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola

45 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Våffeljärn för frasiga våfflor – fina köptips

Västerbottenspizza

Emma Brink Rasks bästa våffelrecept

Middagstips som förför: Garanterat gott!

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Festa på rester – skinka, lax och kavring

Våffelknepet för att få riktigt frasiga våfflor

Goda sommarmaten

Färskostmoussetårta med jordgubbar

Moussetårta av hallon och choklad på brownie

Smakspecial: Bästa rårakan och läcker rabarbergalette

Så lagar du Årets rätt: Torskbiffar!

Jamie Oliver hakar på vegotrenden

Äntligen kräftkalas!

Tarte flambée med fänkål och ricotta

Grönt och gott: Färska, krispiga ärtor och bönor

Skördetid! Så kan du maxa det goda från trädgården

Rabarber passar både till sött och salt