Polska piroger med läcker fyllning.
Polska piroger med läcker fyllning.

Polska piroger 2.0 – varma och frasiga

3,8 (13 röster)

Middagstips

Polska piroger 2.0 – allt blir godare om man friterar det. Klassiska polska piroger som får ta ett dopp i olja efter kokning. Gott och frasigt. Recept ur Brödmat av Lisa Lemke.

Polska piroger

  • Ingredienser

  • 400 g vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 40 g smör
  • Fyllning

  • 200 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor, stora, rivna
  • 2 salladslökar, eller ett knippe gräslök, finhackade
  • 200 g färskost
  • salt och svartpeppar
  • olja, med neutral smak att fritera i
  • Tillbehör

  • 100 g bacon, strimlad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl gräslök, finhackad

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Lisa Lemkes goda brödrecept

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Bacon

MER OM GODARE

Lisa Lemkes goda brödrecept

Äggpiroger med ost

25 min

Hemmagjorda gorbyspiroger

1 h

Panzanella – lyxigt gott av överblivet bröd

45 min

Pasta vongole – snabblagat och gott

20 min

Bruna bönor – bjud på klassisk husmanskost

1 h

Dillkött – så lyckas du med smakerna

2 h

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

1 h

Koreansk pannkaka

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

45 min

Colcannon – riktig comfort food

30 min

Pankopanerad tempura

45 min

Indisk madras curry – het och krämig

1 h 20 min

Ramen med krispig fläskfärs och het kimchi

45 min

Sheperds pie – den goda engelska klassikern

1 h 30 min

Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

30 min

Krispig lax­sallad med läckra thai­smaker

30 min

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Älggryta med kantareller

2 h 30 min

Lyxtacos med friterade musslor

45 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Sesambollar med kycklingfärs

30 min

Tunnbrödsrulle – klassikern från gatuköket

40 min

Agave sticky fries

20 min