Vildsvin i öl – servera med grönsaksstuvning

3 (15 röster)

Godare

Vilket kött är okej att äta?

I programserien Victor & Viktoria på matkanalen Godare.se bjuds på tips, kunskap och orimligt god matlagning.

– Vi behöver äta mindre och bättre kött för att må bättre och hjälpa planeten. Viltkött är ett bra alternativ, säger miljöforskaren Victoria Voss.
I videoklippet förklarar hon hur du kan äta kött på ett hållbart sätt.

Norske stjärnkocken Tom Victor lagar vildsvin i öl – serverat med krämig grönsaksstuvning.

Vildsvinslägg i öl

  • Vildsvinslägg

  • 4 lägg av vildsvin
  • 1 flaska öl, mörkt
  • vatten
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • 2 lökar, delade i fyra delar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • Grönsaksstuvning

  • 0.25 huvud kålrot
  • 0.5 rotselleri
  • 5 jordärtskockor
  • salt och peppar
  • 3 dl grädde
  • 2 msk gräslök, hackad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Vildsvinslägg i öl, serveras med grönsaksstuvning

LÄS VIDARE

Havreotto – i stället för risotto

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Klimatsmart mat

Köttrecept

MER OM GODARE

Goda maten för heta sommardagar

1 h 10 min

Friterad fisk är flott och gott

30 min

Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

20 min

Välkommen till tv-kanalen Godare

Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

1 h 45 min

Risotto, nej havreotto – knaprigt och krispigt

40 min

Miljöforskaren: Var tredje matkasse slängs

Nya, goda köttfärssåsen

1 h

Så blir färskpotatis ännu godare

Middagstips som förför: Garanterat gott!

Rabarber passar både till sött och salt

Två nya rätter med sommarens färska lök i huvudrollen

Drip cake med choklad, saltkola och vanilj

Heta enchiladas med en hemlig ingrediens

45 min

Enhörningstårta med vit choklad och passionsfrukt

Därför ska du aldrig riva vitlök

Familjär matglädje med Ayla Canpunar i ny matlagningsserie

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

”Det godaste jag ätit”

Så odlar du gräslök

Krossad vitlökspotatis

15 min

Viltgryta med potatismos och lingon

Fiskpinnar med remouladsås och klyftpotatis