Björnbärssylt

Av Nina Kindbro

(21)

Vad tycker du?

Björnbärssylt

Björnbärssylt – söta, svarta björnbär passar bra att göra sylt av. Den kan antingen serveras kall till pannkakorna eller uppvärmd till vaniljglassen. Vill du ha en slätare sylt utan hela bär mosar du bären mot kastrullkanten under tiden du kokar bären.

Björnbärssylt

Ingredienser

  • 1 kgBjörnbär
  • 400 gsyltsocker
  • 400 gSocker
  • 3 mskPressad citronsaft

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Björnbärssylt

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.