Grillprylar: Så blir grillningen roligare

Perfekta tillbehör tar maten till nya höjder

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: iStockphoto

Kommersiell text (läs mer här)

Grillat är godare när det är tillagat rätt.

Gör perfekta burgare, håll allt på plats med dubbla spett, undvik att de goda, glazeade grönsakerna faller ner i kolen och våga prova en muurikka!

Kolla in våra tips på smarta tillbehör för roligare grillning.


Dubbla grillspett

Foto: Cervera

Smidiga grillspett med dubbla "ben" som garanterar att fyllningen inte roterar när du vänder dem på grillen. På så vis blir det enkelt att få dem att hålla den snygga formen ända fram till servering och du minskar risken att något faller ner under gallret. Passar bra för både kött och grönsaker. Grillspetten kan också användas i ugnen.

Köp dina dubbla grillspett hos Cervera här!


Pizzasten

Foto: Cervera

Du har väl inte missat årets grilltrend? Nu vill alla grilla pizza! En pizzasten är perfekt att använda till allt med kort gräddningstid med högt gradantal, det vill säga pizza som du gör direkt på grillen. En pizzasten gör så att brödet blir fluffigt men samtidigt får en krispig botten. Stenen fungerar både i vanlig ugn och på grillen.

Beställ din pizzasten hos Cervera här!


Stek- och grillhäll

Foto: Home by Sweden

Stekhäll av Muurityp med 3 ben. Avsedd för användning över öppen eld eller gaslåga/grill. Perfekt för att grilla flera burgare samtidigt, slänga ihop en wok, strimlat kött, kebab eller en enkel pyttipanna. Höjd: 22,5 cm med ben, 4,5 cm utan ben.

Köp din grillhäll här nedan.

Till shoppen

Hamburgerpress mini

Foto: Cervera

Gör egna hamburgare med denna smarta press från Gefu. Mindre storlek som passar bra för så kallade partyburgare eller sliders. Perfekt som plockmat på exempelvis en buffé. Botten är försedd med en upphöjning i mitten som gör att den färdiga biffen inte blir "tjockmagad", utan istället snygg och klar att servera.

Beställ din hamburgerpress från Cervera här!


Grillfat

Foto: Cervera

Alla har vi varit med om att grillmaten ramlar ner genom gallret och förpestas av den brinnande kolen. Här är ett set med två rektangulära grillfat i rostfritt stål, som är perfekta när du ska grilla exempelvis grönsaker eller mindre bitar av råvaror, som ofta tenderar att trilla ner. Med den här grillfaten får du ändå till den där härliga grill- och röksmaken och dessutom har de bara tre upphöjda kanter, för att du lätt ska komma åt med stekspade eller annat grillredskap.

Köp dem direkt hos Cervera här!

Är du less på att allt fastnar på gallret?

Med en smart non-stick grillmatta kan du enkelt grilla både kött och grönsaker utan att det fastnar på gallret och blir kladdigt i grillen. Enkel rengöring med tvål och vatten och kan återanvändas ca 20-100 gånger. Storlek på 36 x 42 cm, men kan enkelt klippas till efter önskat format.

Till shoppen

Stekspade med extra långt handtag

Foto: Heirol

Bränner du dig ofta när du vänder på maten i grillen? Här är en extra bred och lång spade på 45 cm, vilket ger dig en behaglig distans till värmen. Skönt handtag och praktisk ögla för att enkelt kunna hänga upp den vid grillen.

Beställ din stekspade direkt här!

Till shoppen

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Grillning

Köksprylar

MER OM GODARE

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Grilltillbehör: Allt du behöver för grillningen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

Grillad lax – hett, enkelt och gott att äta ute

30 min

Gremolata – enkelt och gott

10 min