Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde
Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde. Smält en hel kaka mörk choklad och vispa samman den med krämig kokosgrädde, avokado, lönnsirap, salt och vanilj. Resultatet blir en vansinnigt dekadent och härlig mousse, som även funkar finfint som ganache till chokladtårta. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.
Ingredienser
- 100 gMörk choklad, 70% kakaohalt
- 2 dlKokosgrädde
- 1 avokado, liten
- 2 mskKakao
- 3 msklönnsirap
- 1 krmvaniljpulver
- 1 krmSalt
Mandelgrädde
- 2,5 dlKokosgrädde
- 3 mskMandelsmör
- 1,25 msklönnsirap
- 1 krmhimalayasalt, fint
- 0,5 krmvaniljpulver
Till servering
- färska bär, eller frysta. t ex hallon, björnbär eller jordgubbar