Markiz svar i chatten om godaste helgmaten

Här får du middagstips och inspiration till helgen

Av: 

Elisa Amorelli

Middagstips

Äntligen fredag igen! Det ska firas med något riktigt gott på middagsbordet. Men vad?

Läs Markiz Taintons tips och inspiration i chatten.

Hon känner till hemligheten bakom helt perfekt ris. Hur man får ut mer smak av kryddorna. Och vilka kombinationer som får smaklökarna att explodera. Markiz Tainton ger sina bästa tips inför helgens matlagning. 

Aktuell med ny säsong på Godare

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är idag en älskad matkreatör och tv-kock. 

Nu är hon aktuell med en ny säsong av sin populära programserie “Markiz Tainton” på tv-kanalen Godare. 

– Säsong två är äntligen här, det känns så himla kul! Jag hoppas att den kan inspirera och också utmana tittaren i att våga kliva in i smaker och kök som kanske är okända, säger hon. 

Precis som förra säsongen får tittaren följa med på en härlig resa med kryddor, smaker och rätter från olika delar av världen. 

– Mat är dofter, kultur och kärlek – säsong två består av alla de komponenterna, säger hon. 

Har du en fråga till Markiz om vad just du ska laga ikväll? Missa inte chansen att chatta med henne här på Aftonbladet Mat & Dryck klockan 14. 

Markiz Tainton 

  • Ålder: 34
  • Yrke: Matkreatör och tv-profil. 
  • Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora och Sade. ● Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
  • Aktuell med: En ny säsong av matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton. 
Vad blir det till middag? Markiz Tainton svarar
Publisert:

LÄS VIDARE

Krispig kyckling med söt gurksallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Vanliga missen många gör när de steker

Markiz goda kyckling

35 min

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Kryddmixen som gör grillrätter godare

10 min

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Vad blir det till middag?

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Därför ska du aldrig riva vitlök

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Fixa glass och isande melonslush

10 min

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Glaze med smak av rabarber

20 min

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min

Den enda dressingen som du behöver i köket

30 min

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

1 h 30 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar