Så gör du en smakrik skaldjursolja

2,5 (8 röster)

Fisk och skaldjur

Ta tillvara på skaldjursresterna och gör en otrolig skaldjursolja. En perfekt smakhöjare till fisk, sås eller räksallad.

– Det finns så mycket smak i skalen som vi måste ta tillvara på, säger Markiz Tainton i klippet.

Skaldjursolja

  • Ingredienser

  • rapsolja
  • skaldjursrester

Gör så här

ANNONS

Köp muminmuggen Lilla My på Ängen till kanonpris! Hitta alla muminmuggar hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Gå till rabatten

Av: 

Aftonbladet

Skaldjursolja av skaldjursrester.

LÄS VIDARE

Bästa knepen för att lyckas med räkor

ÄMNEN I ARTIKELN

Fisk och skaldjur

Fisk

MER OM GODARE

Laga goda langos

1 h

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Bordssalt – så gör du livets salt

5 min

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min

Koriander – så smakar den allra mest

Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid

15 min

Spenatsallad med labnehost och nektariner

30 min

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Se våra mest gillade recept

Frasig rödtunga med sandefjordssås

1 h

Ljumma havskräftor på salladsbädd

1 h

Pocherade ostron

2 h 25 min

Gratinerade ostron med vitlök och persilja

40 min

Ostron med klassisk lökvinägrett

40 min

Mästerkockens spicy lobster roll

15 min

Så gör du Adam Thulins finalförrätt

40 min

Syrligt krispig surf ’n’ turf

45 min

Räkor – så vet du vilka du ska välja

Skagencheesecake – en modern klassiker

40 min

Klassisk räkcocktail med örtsås

30 min

Frasig sockerstekt skrei med änga mat

40 min

Stekt inlagd strömming med senapskräm

20 min

Hemgjord fusk-sushi

40 min