Friterade munkar med fyllning
Så gör du Cecilia Hagerling Larssons magiska munkar
Cecilia Hagerling Larssons friterade munkar fyllda med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm är en fröjd för både sinne och smakpalett.
Fikagästerna kommer häpna av beundran om du bjuder på de här!
Tid tillkommer för jäsning. 1 portion i receptet blir cirka 10 munkar.
Friterade munkar med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm
Munkar
- 1.5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 60 g smör , rumsvarmt
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 äggulor
- 5 dl vetemjöl
- 2 krm salt
Fritering
- 2 l frityrolja
- 1 dl socker, att rulla munkarna i
Hallonsylt
- 500 g hallon, frysta går bra
- 250 g syltsocker
- 1 msk pressad citron
Kardemummakräm med karamelliserat socker
- 2 tsk kardemummakärnor, mortlade
- 5 dl mjölk
- 6 äggulor
- 100 g strösocker
- 35 g maizena
- 20 g smör
- 0.5 krm salt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Choklad- och kolatårta





1 h 30 min
Chatta om recept och tips på julens mat
Så dekorerar du tårtan som ett proffs
Så blir pajskalet perfekt frasigt
Chatt om julgodis med Cecilia H Larsson





45 min
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Pekanpaj med ingefära och kolasmetana





1 h 30 min
Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta
2 h
Passionsfrukts-tartletter





1 h 30 min
Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester
Vinnarens bästa baktips
Se våra mest gillade recept

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver





1 h 10 min
Nudlar i jordnötssås





5 min
Röd curry med kyckling





40 min
Kycklingcurry från Seychellerna





50 min
Italienska kycklingbullar med tomatsås och spaghetti
45 min
Thailändsk färsgryta
25 min
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Pumpaplåt med chorizo
40 min
Kikärtspannkakor – gott och enkelt
30 min

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär





15 min
Cacciatore – jägargryta





50 min
Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda





2 h 20 min