Citronmarinerad lax
Citronmarinerad lax – låt laxen ligga och marinera i citronsaft så får du ett fräscht och gott inslag på buffébordet. Här är Paolo Robertos goda italienska recept.
Salmone marinato con limone
Tänk på att laxen bör frysas i minst tre dygn innan tillagning.
Citronmarinerad lax
Ingredienser
- 400 g laxfilé, skinn- och benfri, av mittenbiten
- 2 dl vatten
- 2 msk citronsaft, färskpressad
- 2 msk olivolja
- 1 msk salt
- 1 salladslök, skuren i tunna skivor
- kapris, stor
- olivolja
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Bjud på Paolos italienska påskbuffé
Fräsch citrusristotto





40 min
Tupp med tomater, örter och pecorino





2 h
Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella





30 min
Rissallad med rostade grönsaker





45 min
Rustikt napolitanskt påskbröd





1 h 30 min
Lammstek med kryddig fyllning





1 h 30 min
Oststänger med parmesanost och kryddor





30 min
Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor





1 h 15 min
Fyllda friterade ägg





30 min
Djävulsägg – recept med rostad lök





30 min
Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på
Skånsk sillatårta med matjesill
15 min
Västerbottenpaj med citronmarinerade päronskivor och nötter





40 min
Här finns food trucksen där du bor
Här är bästa recepten till grillen
Äggstanning





50 min
Veckomeny – härliga recept för hela veckan
Veckomeny – recept för hela veckan
Cheesecaketårta med hallon och vit choklad





1 h
Halloncheesecake à la Charlotte Russe





1 h
Kakor – små och goda till fikat
Frozen baileys- och vitchoklad cheesecake





45 min
Chokladbräck – enkelt och gott godis





20 min