Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm
Testa att göra god fisk hemma på grillen – det är enklare än du tror.
Det här receptet innehåller vit fisk, rödbetor, vitlök och brynt smör vilket blir en fantastisk smakkombination.
Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm
Ingredienser
- 1 kg hel fisk, till exempel dorade eller havsaborre
- 600 g rödbeta
- 100 g smör
- 1 hel vitlök, färska
- olivolja
- dill
- 2 vårlök
- 1 citron
Gör så här
Tips!
Fråga gärna om hjälp i fiskdisken när du ska välja fisk. De har mycket kunskap om vilka fiskar som passar bra att helgrillas. I det här receptet använder vi vit medelhavsfisk men det går lika bra med en svensk fisk, varför inte testa röding till exempel?
Glöm inte heller att be personalen i fiskdisken att rensa fisken om du vill slippa det.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén
Souvlaki med kyckling





45 min
Så lagar du fisk – som en stjärnkock





30 min
Hemligheten bakom berömda rödvinssåsen





1 h
Grilla tre-rätters med Jessica Frej
Grilla lax – så blir den helt perfekt





20 min
Halloumirårakor med klassiska tillbehör





30 min
Halloumipanna med sparris och sötpotatis





45 min
Halloumi fries med hummus och jordnötsdip





40 min
Världens godaste halloumipizza





25 min
Gazpacho med halloumi och dukkah





30 min
Bästa halloumiburgaren





30 min
Marinerad paprika





55 min
Italiensk bönsallad – vego till buffén





15 min
Frittata med rucola





55 min
Skaldjurssallad med chili och citron





25 min
Duka upp en smakrik italiensk buffé
Tzatziki – klassiskt recept





40 min
Morotssallad





30 min
Fava med karamelliserad lök och kapris





1 h
Grillspett med halloumi, chili och mynta





20 min
Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost





1 h 30 min
Yoghurtdessert med nötter och bär





20 min
Örtsallad från medelhavet





1 h 30 min