Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm.
Foto: Stefan Wettainen
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm.

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

5 (1 röst)

Starkt, gott och mättande. Servera tempehn med fräsch tabbouleh och smakrik bönkräm.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g tempeh
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kummin, ej spiskummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk oregano, torkad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk rapsolja
  • svartpeppar, rikligt
  • Grönkålstabbouleh

  • 4 dl mathavre
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 3 tomater
  • 150 g sockerärter
  • 1 kruka mynta
  • 200 g grönkål, färsk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.5 citron, pressade saften
  • salt och svartpeppar
  • Bönkräm

  • 380 g cannellinibönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 citron, pressade saften
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE