Så gör du spunnet socker – med en kam

Bli proffskonditor med det smarta tricket

Av: 

Aftonbladet

Recept

Spunnet socker sätter guldkant på vilken dessert som helst.

Visste du att det är enkelt att lyckas med eget spunnet socker – med hjälp av en vanlig kam?

Spana in det fyndiga knepet i klippet så får du se!

Så enkelt gör du eget spunnet socker - steg för steg

Spunnet socker imponerar på de flesta och kan göra vilken dessert som helst extra vacker och lyxig.

Men den som försökt sig på att göra det hemma vet också hur svårt det kan vara att lyckas – sockret bränns lätt vid och snurrar ihop sig.

Kollar du först på det här klippet så lovar vi att det kommer att gå bättre nästa gång!

Allt du behöver är en kam med glesa taggar och dessa 4 ingredienser:

  • 1 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 0.5 dl flytande glukos
  • 1 msk olja att smörja med

Använd sedan det spunna sockret som dekoration till vackra desserter, som spindelnät på halloweenfesten – eller ät det som det är!

Spunnet socker är enkelt att göra.
Publisert:

LÄS VIDARE

Så gör du hemgjord latte på 10 sekunder

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Efterrätt

Lifehacks

MER OM GODARE

Nyttiga hemgjorda godisremmar

Friterad pizzadeg med nutella

15 min

Fluffig chokladmousse på nolltid

Guacamole på bara en minut

Enkel avokado- och mangoglass

Så gör du enkelt festliga chokladskålar

Trillingnötter – så gör du dem själv

45 min

Glassbakelse med krispigt chokladskal

30 min

Felet som alla gör med tomatpuré

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Så gör du klassikern päronhalvor i ugn

15 min

Gör hemgjord latte på nolltid

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Hemgjord pasta på två ingredienser

Teriyakisås på bara fyra ingredienser

Alexandras tacowrap har setts av miljoner

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Aylas goda dipp med avokado

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Koriander – så smakar den allra mest

Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid

15 min

Nya frukosttrenden – fluffiga äggmoln

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

Så blir pajskalet perfekt frasigt