Hemmagjorda gorbyspiroger
De godaste pirogerna gör du själv! De här påminner om klassiska gorbyspiroger och görs antingen med köttfärs eller sojafärs. Gör gärna dubbel sats, för det här är bra mat att frysa in och sedan värma lite snabbt när du är hungrig.
Recept ur boken ”Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd” av Kristina Eriksson.
Hemmagjorda gorbyspiroger
Ingredienser
- 0.5 pkt jäst
- 50 g smör
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 6.5 dl vetemjöl
Färsfyllning
- 0.5 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 röd paprika
- olivolja, att steka i
- 250 g blandfärs, eller sojafärs
- salt och peppar
- 3 dl krossade tomater
- 0.5 tsk oregano, torkad
Pensling
- 1 st ägg
- 2 tsk vatten
- 1 krm salt
Garnering
- 1 msk bladpersilja, finhackad
Servering
- råkostsallad