Saffrans-och solrosröra
Av: Aftonbladet
Publicerad:
Godare
Kocken Markiz Tainton lagar en härlig röra på getost, saffran och solroskärnor. Röran passar perfekt till kyckling, kött, matvåfflor eller till ostbrickan.
Markiz Taintons nya tv-program
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.
– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.
Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.
Foto: Godare
Saffrans-och solrosröra till våfflor.
Publicerad:
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Mandelröra med ricotta och mynta
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Ärtröra med smak av basilika
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Vanliga missen många gör när de steker
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Därför ska du aldrig riva vitlök
Här är Markiz härliga matresa
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
”Det godaste jag ätit”
Så steker du extra god kyckling
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Ärtröra med smak av basilika
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Vanliga missen många gör när de steker
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Därför ska du aldrig riva vitlök
Här är Markiz härliga matresa
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min