Oreocheesecake
En ljuvligt god cheesecake. Den är chokladig med bitar av kex och kommer att älskas av alla som smakar.
Recept ur boken ”Veganska godsaker” av Frida Svanberg.
Tid tillkommer med 4 timmar i frysen.
1 portion i receptet blir en cheesecake med 8–10 bitar.
Oreocheesecake
Ingredienser
- 1 paket oreokakor
- 50 g margarin, mjölkfritt
Fyllning
- 600 g färskost, växtbaserad
- 1.5 dl vispgrädde, växtbaserad. 1 dl = 100 g
- 1.5 g florsocker, 1 dl = 60 g
- 1 paket oreokakor
Chokladtäcke
- 200 g mörk choklad
- 2.5 dl matlagningsgrädde, växtbaserad. 1 dl = 100 g
Garnering
- 1 dl vispgrädde, växtbaserad
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Fryst cheesecake med blåbär
20 min

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Hur får man barnen att äta mer vego?
Cheesecake i glas med rabarberkompott





35 min
Filip Poons goda cheesecake





25 min
Baklava cheesecake med filodeg






Braised sticky tofu





35 min

Sojarimmad lax med primörer






Polpette al sugo di pomodoro!





45 min

Söt kolakladdis med syrlig bärgrädde





45 min

Pasta Carbonara – det veganska receptet





50 min

Lyxiga citronmuffins med lemoncurd





1 h 30 min
Kyckling, ris och curry – utan kyckling





1 h

Morotsfrallor med hemgjord hummus





25 min

Baka gott brytbröd med vita bönor





45 min

Mustigt knäckebröd med kaffe





2 h

Baka gröna superbaguetter





35 min

”Ängamat” med härliga varma vårprimörer





1 h

Nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.





1 h

Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna





30 min

Späd rabarber, mandel och punchgrädde





35 min

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris





40 min

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs





1 h 15 min

Spenatgryta





30 min